منوی اصلی سايت
خداحافظی پدر رادیو
استعفای حسن خجسته، مدیر رادیو پذیرفته شد

 

در میان تغییرات زیادی كه در سال‌های اخیر در مجموعه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران روی داده است، دو تغییر بیش از سایر تغییرات به چشم‌ آمده و البته این هر دو در ساختار صدای این مجموعه رخ داد.
اولین تغییر مهم تغییر یا تعویض مدیر رادیو جوان، شهرام گیل‌آبادی بود كه به سبب عملكرد مثبت این مدیر جوان و نگاه نقادانه این رادیو سر و صداها و انتقادهای زیادی را برانگیخت و دومین اتفاق مهم این حوزه دیروز با پذیرش استعفای حسن خجسته از سوی مدیر سازمان رخ داد. اینكه این تغییرات نه در تلویزیون كه در رادیو رخ داده است و این چنین پرسرو صدا شده است، حكایت از اهمیت و ثاثیر بی‌واسطه رادیو روی مخاطب میلیونی این رسانه دارد. برخلاف اینكه تصور می‌شود تلویزیون برد گسترده‌‌تری دارد، اما رادیو توانست در این سال‌ها در سایه یك مدیریت درست روی مردم تاثیر بگذارد.
حسن خجسته در طول این سال‌ها سعی كرد رادیو را از حد یك تریبون فرمایشی به قلب مردم ببرد و حرف‌های آنها را در قالب چند رادیو به گوش مسوولان و تاثیرگذاران مهم عرصه سیاست، فرهنگ و اجتماع برساند. او در طول سال‌های مدیریتش بر رادیو با راه‌اندازی رادیو فرهنگ، رادیو جوان، رادیو گفت‌وگو و بسیاری از برنامه‌هایی كه طرح اولیه‌اش از سوی او به برنامه‌سازان و تهیه‌كنندگان رادیو داده می‌شد، توانست وزن رادیو را به سوی همدل بودن با مخاطب بكشاند و از این رهگذر بر تعداد مخاطبان رادیو بیفزاید. نكته‌ای كه در سال‌ها پیش از آن با دستورات فرمایشی مدیران رده میانه سازمان امكان تحققش كمتر تصور می‌شد. این امر البته به یك مساله‌ اساسی در شخصیت خجسته ارتباط پیدا می‌كند و آن نترسیدن از نقد و همراه شدن با صدای عمومی جامعه ایران بود كه در این سال‌ها سختی‌های زیادی تحمل كرده‌اند. خجسته از نقد نترسید و اگر نگاهی به برنامه‌های كنونی رادیو بیندازید، در زمینه‌های مختلف اعم از ورزش، فرهنگ، گفت‌وگوهای سیاسی و... می‌توانید تیغ تیز نقد را ببینید كه بی‌واهمه می‌برد و از چیزی هم نمی‌ترسد. این فضا البته بعد از خروج خجسته از سازمان‌ هم می‌تواند تلطیف شود و به سوی نقد بی‌حاشیه برود ‌و هم می‌تواند با حضور یك مدیر جسور دیگر راهی كه پیش از این رفته و موفق هم بوده،‌ ادامه یابد و نتایج مفیدش به جامعه بازگردد.
● تاسف اهالی رادیو از استعفای مدیر
برخلاف تصوری كه در میان اهالی رادیو وجود داشت مبنی بر اینكه استعفای این مدیر خوشنام یا تكذیب می‌شود، یا از سوی مدیر سازمان پذیرفته نمی‌شود، عزت‌ا... ضرغامی آب پاكی را روی دست همه ریخت و استعفای حسن خجسته را پذیرفت. شنیدن این خبر در فضای رادیو هیاهوی عجیبی به راه انداخت. مجتبی شاهسوند یكی از مدیران رادیو با اظهار تاسف از شنیدن این خبر گفت: «خجسته چند روز قبل خبر افتتاح رادیو نمایش را در مراسمی اعلام كرده بود، اما شنیدن خبر پذیرش استعفایش برای ما كه سال‌ها با او كار كرده‌ایم تنها جای تاسف دارد.»
حمیدرضا خزایی‌، قائم مقام معاونت صدا درباره علت استعفای خجسته گفت: ایشان در جهت چرخش مدیریت داخلی سازمان استعفا داده‌اند و هیچ دلیل خاص دیگری وجود ندارد. هر فردی كه روزی مدیریت جایی را برعهده می‌گیرد، سرانجام پس از مدتی مسوولیتش به پایان می‌رسد. البته آقای خجسته پس از استعفا از سازمان صدا و سیما نخواهند رفت و آقای ضرغامی طی امروز و فردا برای پست جدید ایشان كه احتمالا سمت مشاور خواهد بود، تصمیم می‌گیرد. وی همچنین پیرامون گزینه‌های احتمالی جانشینی خجسته گفت: هنوز جانشین ایشان تعیین نشده و تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.
● سه سال تحت فشار دولت
در مدت بیش از ده‌سالی كه حسن خجسته بر مسند ریاست رادیو حضور داشت، نگاهش را به رسانه و رادیو كاملا می‌شد از شكل عملكرد و مدیریت او بر رادیو مشاهده كرد. گفت‌وگوهایی كه او انجام داد با اینكه اندك بود اما حاوی نگاه درست به رسانه بود. او طی سه‌سال اخیر زیر فشار شدید قرار گرفته بود.
مشی منتقدانه رادیو به‌ویژه در رادیوهای جوان و گفت‌وگو بارها با واكنش بعضی مقامات دولت مواجه شده بود و حتی این مقامات در برخی اظهارنظرهای علنی از رادیو انتقاد كرده بودند.
برخی رسانه‌های نزدیك به دولت سال گذشته نیز از تغییر خجسته خبر داده بودند كه نشانه فشار آنها برای انجام این تغییر بودند. امسال مدیریت برخی از شبكه‌های رادیویی دچار تغییراتی شد كه بی‌ارتباط با این فضاسازی‌ها ارزیابی نمی‌شود.
این استعفا در حالی پذیرفته شد كه عزت‌ا... ضرغامی بهار سال آینده در بیم و امید تمدید دوره دوم ریاست خود بر صدا و سیما است و به نظر می‌رسد با این استعفا حداقل باعث كاهش فشار دولت بر ضرغامی خواهد شد.
هم‌اكنون مجموعه صدا در انتظار تولد رادیو خانواده و نمایش است و برخلاف خبرهای منتشره در برخی سایت‌ها، ضرغامی با كناره‌گیری خجسته مخالف بوده و گفته می‌شود در پی اصرار معاون صدا با این استعفا موافقت كرده است.
خجسته كه پس از محمد سرافراز، معاون برون‌مرزی قدیمی‌ترین معاون صدا و سیما به شمار می‌رود، سال گذشته به عنوان نایب‌رییس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه انتخاب شد.
● ۱۱ سال توسعه كمی و كیفی
«حسن خجسته» در اوایل سال ۷۲ مدیر گروه استان تهران رادیو شد. او تا سال ۷۷ كه دو شبكه تهران و پیام از هم مستقل شدند مدت كوتاهی قائم‌مقام مهاجرانی، معاونت صدا بود و از این سال به پیشنهاد لاریجانی معاونت صدا را برعهده گرفت. در مدت مدیریت خجسته گام‌های موثر بسیاری در جهت توسعه كیفی و كمی شبكه‌های رادیویی برداشته شد، تا جایی كه او در بین كاركنان رادیو به «پدر رادیو» معروف شد. رادیو جوان و رادیو گفت‌وگو با وجود مخالفت‌های فراوان، از یادگارهای دوران مدیریت خجسته هستند. مدیر ۵۶ ساله متولد مشهد از رادیو رفت و معلوم نیست راهی كه او پایه‌گذارش بود ادامه یابد یا نه، اما هرچه هست این تغییر هم یكی از همان مواردی است كه می‌شود از آن به عنوان حسرت و تاسف یاد كرد.

منبع : آفتاب  

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان